GravidTyckTill! Vad göra om mannen inte vill ha barnet?

TyckTill! Vad göra om mannen inte vill ha barnet?

TyckTill! Vad göra om mannen inte vill ha barnet?
Av Bebisvarlden 150 Uppdaterad 14.01.10
Det är en jobbig situation som många ställs inför någon gång i livet. Ett par i en fast eller tillfällig relation blir gravida men den ena partnern, kanske ofta mannen, vill inte ha barnet. Hur kan man agera? Kanske har du själv varit i samma situation? Skriv gärna i kommentarsfältet nedan.
Under senaste tiden har flera bloggar och diskusssionsforum på nätet diskuterat ofrivillig graviditet. Bloggaren Erika Hemström är en av dom som deltagit i debatten.
 
– Det här är en så svår grej att tycka något om. Jag tror inte det finns några enkla rätt eller fel bara olika omständigheter och personer. Alla situationer är unika och beslutet måste fattas speciellt för det tillfället.
 
– Man har inte rätt att utesluta pappan men samtidigt kan ju heller inte pappan bestämma över tjejens kropp och tvinga henne att föda fram barnet eller inte. Man får försöka respektera sina egna och partnerns önskningar men någon måste ju fatta det slutgiltiga beslutet och eftersom kroppen tillhör kvinnan så blir det i slutändan hennes beslut.
 
– Sedan är det inte så att alla barn borde bli födda. Vad den här världen behöver är inte fler barn som ingen vill ta hand om utan istället fler föräldrar som kan ta hand om de barn som redan finns.
 
****
Erika Hemström, kallad Ika, bor tillsammans med sin sambo i Oslo där hon jobbar som barista. Hon har inga egna barn men är engagerad i sin systers och är gudmor till en av dom. Hon drömmer om att en dag öppna ett eget café i någon europeisk stad.                                          

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna: