FörsökerAdoptionAdoption ska ersätta aborter enligt politikerförslag

Adoption ska ersätta aborter enligt politikerförslag

Av Patrik Wallgren 129 Uppdaterad 01.06.11

Alla har rätt till sitt liv och det är bättre med inhemska bebisar än med importerade – eller?

För att få ner antalet aborter bör gravida svenska kvinnor fullfölja graviditeten, föda barnet och lämna det till ett svenskt adoptionscentrum. Det föreslår kristdemokraten Gunilla Gomér, nyvald politiker i Västra Götalandsregionen och ordförande i föreningen, Ja till livet.

– Inhemsk adoption finns inte. Däremot finns det många svenska par som importerar barn från utlandet, säger Gomér. Hon vill inte helt förbjuda aborter men talar om en ”nollvision”

Det skulle inte innebära något större problem att barn föddes med avsikten att bli bortadopterade. Däremot menar Gunilla Gomér att underlättandet av inhemska adoptioner, som ju kräver att det finns barn att adoptera på hemmaplan, skulle minska antalet aborter.

– Det är ju bättre att födas än att inte få födas alls, säger hon och menar samtidigt att hon inte tycker Sverige ska ha den mest abortliberala lagstiftningen i Europa.

Ja till livet, är en svensk abortkritisk förening vars ståndpunkt är att foster har människovärde och ska skyddas av de mänskliga rättigheterna. Därför är föreningen motståndare till abort och emot dödshjälp.

Vad tycker du? Är det ett bra förslag? Diskutera!

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna: