GravidBeräkna förlossningsdatum – räckna ut BF

Beräkna förlossningsdatum – räckna ut BF

Du kan välja att beräkna ditt förlossningsdatum från den första dagen av din senaste mens eller från befruktning om du vet när den inträffade. Du kan också ange ditt förlossningsdatum och få en överblick över små och stora milstolpar i din graviditet.

Så här använder du Bebisvärldens graviditetskalkylator:

Beräkna förlossningsdatum från den första blödningsdagen i din senaste mens:

Detta är det vanligaste sättet att beräkna ditt förlossningsdatum. För det är lättare att veta det exakta datumet här än för befruktningen. Din graviditet räknas från detta datum, även om du inte blir gravid förrän cirka två veckor senare.

Beräkna förlossningsdatum från befruktning:

Vissa personer vet med rimlig säkerhet när befruktningen ägde rum, till exempel vid assisterad befruktning. Detta kan vara ett bra sätt att beräkna förlossningsdatumet.

Räkna från förlossningsdatum:

Det kan tyckas konstigt att räkna ut förlossningsdatum när du redan vet ditt förlossningsdatum, men det kan vara användbart om du vill ha en överblick över milstolparna i din graviditet. Kanske har du tidigare använt förlossningskalkylatorn för att räkna ut ditt förlossningsdatum och sedan fått förlossningsdatum flyttat på ultraljud – men vill ha en överblick över viktiga tidpunkter i din graviditet? Då använder du den här beräkningsmetoden.

Följ graviditeten i Bebisvärldens app!

Följ din graviditet vecka för vecka och dag för dag i Bebisvärlden-appen. Se hur bebisen utvecklas och få bra tips och råd till dig som ska bli förälder.