FörsökerÄgglossningskalender – ta reda på när du har ägglossning

Ägglossningskalender – ta reda på när du har ägglossning

Ägget kan befruktas högst två dagar efter ägglossningen. Den bästa tiden att bli gravid kan vara svår att avgöra. Hitta din mest fertila period här!

Hur använder man Bebisvärldens ägglossningskalender?

Ägglossningskalendern är ganska enkel. Du anger den första blödningsdagen i din senaste menstruation och antalet dagar i din cykel. Cykeln beräknas från den dag du började blöda till dagen före din nästa mens. Den genomsnittliga cykellängden är 28 dagar, men vissa har kortare eller längre cykler. Ägglossningen sker oftast 14 dagar före nästa mens, så det är tidsperioden från första dagen i din sista mens till ägglossningen som varierar.

När är chansen att bli gravid som störst?

Att försöka bli gravid är spännande. Men många vill lyckas snabbt, redan när de börjar drömma om att skaffa barn. I ägglossningskalendern kan du hitta din ägglossning och fertila period.

Din fertila period är den tid i din cykel då samlag kan leda till befruktning. Kvinnans ägg lever bara i ungefär ett dygn efter ägglossningen om det inte befruktas. Men mannens spermier kan vänta i äggledaren i flera dagar i väntan på ägglossning.
Det är alltså inte alls säkert att du blir gravid den dagen du har sex – det kan ske flera dagar senare.

Få en överblick över denna och dina nästa cykler i Bebisvärlden-appen

Du behöver inte använda Bebisvärldens ägglossningskalkylator varje cykel för att hitta din fertila period och ägglossning. I Bebisvärlden-appen kan du se denna och dina kommande 11 cykler i både kalender- och listform. Den visar naturligtvis både ägglossning, fertila dagar och eventuellt förlossningsdatum.