UncategorizedHur ska man lära barnet somna om själv?

Hur ska man lära barnet somna om själv?

Av Bebisvarlden 52 Uppdaterad 20.04.09
"Hej Eva! Jag har världens underbaraste pojke som fyller 2 år i maj. Han är en pigg och glad kille som är vädligt lätt att ha att göra med. Min fråga har att göra med nattsömnen. Han somnar ca 20.00 varje kväll och är trött. Under dagen sovar han ca 1½-2 h så det är väl helt ok i hans ålder. Han vaknar mellan 06-07 på morgonen. Det som är jobbigt är att han ofta vaknar på natten och inte kan somna om själv, utan jag måste in och ta upp honom."
”Jag försöker att bara vända honom till magen, klappa på ryggen och ge honom nallen och ibland funkar det och han somnar om. Men ibland går det bara inte utan jag måste ta upp honom och stå och vyssja.
 
Han får samma rutiner varje kväll: pyamas, välling och mys på soffan framför teven, allerigmedicin, tandborstning och en saga. Sen går vi och hämtar nallen och dansar med honom tills han somnar… Jag vet att det är ”fel” med sån kontakt för då vaknar de ofta på natten, men det jag undrar över är hur vi ska kunna ändra detta? Han sover nämligen inte längre i spjläsäng utan har en pojksäng med bräda på sidan som skydd. Hur kan man då få honom att stanna i sängen om man ska ändra rutin? Han kommer ju gå upp hela tiden om han gråter och blir arg. Hur gör vi då?
 
Jag har också försökt att läsa saga i sängen och ligga bredvid, men han kan inte slappna av utan säger ”dansa” hela tiden. Hur ska vi göra? Han väger ju allt mer nu och det går inte att dansa med honom. Snälla, behöver råd om detta så han också kan somna om själv på natten!”
 

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

Nyfödd

* Vi återger genomsnittsvikt och -längd. Normalvärdena för flickor är mellan 2,8 och 4,6 kilo och längd mellan 47 och 54 cm. Pojkarnas normalvärden...