UncategorizedInternet-babyn är född!

Internet-babyn är född!

Av av Karine Frafjord. Bild: Facebook 40 Uppdaterad 17.10.11

Kommer du ihåg Nancy Salgueiro som ville dela sin födsel med hela världen? I går födde hon sin lille son hemma i Kanada.

Läs också om graviditet på Facebook

Han tog god tid på sig, den lille pojken, som fått tusentals nyfikna världen över att sitta fastklistrade framför sina datorer i väntan på födseln.

Nio dagar efter utsatt tid kom lille Oziah på 3,1 kilo, till världen i ett badkar hemma i familjens vardagsrum. Mamma Nancy berättar att födseln var lugn och att hon var omgiven av familj och vänner.

Och nu strömmar gratulationerna in på Nancys Facebooksida.

Bakgrunden till den något speciella födseln är en önskan från Nacy’s sida att få bort mystiken och hemlighetsmakeriet kring födslar. Att föda barn är nämligen det mest naturliga som finns.

– Förr, när man födde hemma, var det vanligt att tjejer och kvinnor var närvarande vid varandras födslar. Detta förändrade sig när födseln blev flyttad ut från hemmen och in på sjukhusen. I denna process förlorade vi något viktigt, nämligen erfarenhetsutbytet från generation till generation. Den kunskapen önskar jag ge tillbaka till dagens unga kvinnor. 

 

Nancy har nu lagt ut födseln på sin hemmsida. (Obs. För att se födseln måste du registrera dig var vid du får ett passord) 

Du kan även se utdrag från födseln här!

 

 

 

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

7 miljötips för familjer som vill sluta använda plast

• Använd tygpåse eller väska istället för plastpåsar när du handlar. När det är möjligt, köp matvaror som inte är plastförpackade. • Använd matlåda i stål eller glas...