FörsökerAdoptionSvenska barn efterfrågade

Svenska barn efterfrågade

Av Patrik Wallgren 99 Uppdaterad 01.06.11

Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Julia Kronlid ställer sig positiv till kristdemokraten Gunilla Gomérs utspel om inhemsk adoption.

- I dag saknas möjligheten att enkelt kunna adoptera svenska barn samtidigt som vi måste försöka minska antalet aborter, säger hon.

Många par i Sverige längtar desperat efter att få barn, samtidigt görs det ca 37 000 aborter. Julia Kronlid menar att inhemsk adoption kan vara en lösning på båda problemen och ett alternativ för kvinnor som tycker det är väldigt jobbigt att göra abort.

– I dag saknas möjligheten att enkelt kunna adoptera svenska barn samtidigt som vi måste försöka minska antalet aborter. Som kvinna och mamma ställer jag mig kritisk till att vi är det mest abortvänliga landet i Europa, säger Riksdagsledamoten och Sverigedemokraten Julia Kronlid.

Svensk adoption skulle konkurrera ut den krångliga processen med adoption från utlandet.

– Även om det finns ett gott syfte med att ta föräldralösa barn från tredje världen till ett bättre liv i Sverige och något som ska fortsätta att finnas borde en mer organiserad adoptionsverksamhet i Sverige vara ett mer tillgängligt alternativ. Dessutom skulle svenskadopteradebarn lättare kunna ta reda på sitt biologiska ursprung och slippa en del av de identitetskriser som drabbar adopterade barn säger hon.

Läs mer och rösta: ”Adoption ska ersätta aborter enligt politikerförslag”

”Säg att det är ett skämt”

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

Utvecklingsöversikt 0-15 månader

Om utvecklingsöversikten Tabellen visar den ålder då de flesta barn skaffar sig en ny färdighet. Det är viktigt att vara medveten om att åldersuppgifterna är...