BebisTyckTill! Ska småbarn ha fritids-aktiviteter?

TyckTill! Ska småbarn ha fritids-aktiviteter?

Av Bebisvarlden 1049 Uppdaterad 06.10.09
Många föräldrar som blivit utbrända har vittnat om att barnens många fritidsaktiviteter varit bidragande orsaker. Barn kan förstås också fara illa. Nyligen skapade journalisten Linda Skugge debatt när hon försvarade varför hon ”pressar sina barn till max”. Men är det verkligen bra med fritidsaktiviteter för de minsta barnen? Skriv gärna vad du tänker och hur ni gör hemma hos dig i kommentarsfältet här nedan.
I Sverige har fritidsaktiviteter för barn under sex år tidigare inte varit så vanligt. Det har mest handlat om lekbetonade verksamheter som kyrkans barntimma samt barn- och föräldragymnastik. Idag har de flesta aktiviteter för äldre barn även grupper för de mindre. Michel Thomas och hans sambos femåring har redan två aktiviteter i veckan.
– Vår dotter Alma rider på onsdagar och går på simskola på torsdagar.  Simning är väl en aktivitet  som inte går att hoppa över idag när skolorna skurit ned på den undervisningen. Ridningen är ett gemensamt intresse som Alma har med sin mamma och den började hon faktiskt med redan när hon var tre år.
– Vi tycker inte att det är för mycket med två aktiviteter i veckan. Definitivt inte för Alma och eftersom vi bara har ett barn som bor hos oss så blir det inte särskilt jobbigt med skjutsande heller. Det känns som vi hittat en bra balans.
***
Michel Thomas är uppvuxen i Paris. Efter några år som FN-soldat flyttade han till Sverige 1991 och driver idag eget företag inom kommunikation, interaktiv media och fotografi.  Han bor i Malmö tillsammans med sambon Anna och deras dotter Alma. Michel har också Daniel 17 och Josephine 15 sedan tidigare förhållande.

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

Nyfödd

* Vi återger genomsnittsvikt och -längd. Normalvärdena för flickor är mellan 2,8 och 4,6 kilo och längd mellan 47 och 54 cm. Pojkarnas normalvärden...