FörsökerBerättelser från verklighetenLottas andra barn blev till med IVF

Lottas andra barn blev till med IVF

Lottas andra barn blev till med IVF
Av Bebisvarlden 85 Uppdaterad 27.05.09
"Vi hade ett barn på fyra år och ville gärna få ett barn till. Efter fem frustrerande missfall så gjorde vi en IVF befruktning med donerade ägg. Vi placerade in två befruktade embryon och hade turen att det fungerade på första försöket, så i mars föddes vårt andra barn."

 

– Vi placerade in två befruktade embryon och hade turen att det fungerade på första försöket, så i mars föddes vårt andra barn, säger Lotta.

 

Lotta är 45 år och har därmed passerat åldersgränsen för att få hjälp med IVF. De fem missfallen tror man beror på att äggen hade för dålig kvalitet.

 

– Det är märkligt hur fixerad man kan bli, men vi ville verkligen ha ett till barn, säger Lotta och berättar om många sorger och besvikelser innan de tog saken i egna händer.

 

– Vi reste utomlands och fick placerat donerade ägg eftersom vi inte kvalificerade för hjälp i Sverige med IVF.  Jag hade lite tveksamheter mot att barnet biologiskt sett inte är mitt per definition, men kom fram till att det inte var så viktigt.

 

Lotta skrev till Babyvärlden för att uppmärksamma andra på att det finns hjälp att få.

 

– Vi vill gärna att andra barnlösa blir medvetna om denna möjlighet, vilket inte jag var när våra problem startade.

Läs mer: 12 försök i 19 år – nu tickar två hjärtan i Marias mage

————————————————— 

 

Långt ifrån alla som vill blir gravida på en gång. Det kan ta upp emot ett år för ett friskt par som aktivt försöker, utan att något är fel. En del försöker betydligt längre utan resultat. Blev du gravid direkt eller försökte ni länge? Du kanske just nu genomgår fertilitetsbehandling? Babyvärlden vill ha DIN berättelse och ta del av dina tankar.

 

Skicka din berättelse till info@bebisvarlden.se

 

(PS. Vi förbehåller oss rätten att korta ner och redigera insända texter). Publicerade texter deltar i utlottning av fina bokpaket från Go’boken.

 

 

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

De mest populära namnen på Island

Island ligger lite efter när det kommer till namnstatistik och den senaste statistiken är från 2018. Nedan hittar du de 50 bästa pojknamnen och flicknamnen....