UncategorizedUtan min dotter

Utan min dotter

Alexandra Pascalidou: utan min dotter
Av Bebisvarlden 75 Uppdaterad 26.05.09
"Melker är sex månader och hans täta, blonda lockar ramar in de mjuka anletsdragen. Han ligger i sin mammas famn och spretar med tårna och blundar med de blåa ögonen. Så fort jag spanar in honom i incheckningskön ber jag hans mor om att få hålla i honom. ”Säg till om jag kan hjälpa till”, erbjuder jag den ensamma mamman. Mest för min egen skull. Melker får fylla tomrummet. Vid starten håller jag hårt i Melker medan hans mamma fäster säkerhetsbältet och organiserar flaskor.
Det är första gången jag och min man lämnar vår dotter. I tre dagar ska vi bara sova, njuta och vara vi två i Nice på Franska Rivieran. Melina är i trygga händer hos sin älskade mormor i Rinkeby. Nu är det min mamma som inte får sova, tänker jag och en hänsynslös våg av dåligt samvete sköljer över mig.
 
Efter ett år med vår ljuvliga dotter stupar vi nu i säng vid tio och ser planerade krogbesök gå upp i rök. Tre dagar utan Melina men hon är ständigt närvarande i sin frånvaro. Vi ringer och pratar med henne och vi pratar om henne…”
 

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna: