FörsökerAdoptionPar tvingades lämna tillbaka adoptivson

Par tvingades lämna tillbaka adoptivson

Av Patrik Wallgren 142 Uppdaterad 15.06.11

Den biologiska mamman ångrade sig
Efter att ha försökt få barn i över sex år utan att lyckas bestämde sig det västsvenska paret för att adoptera. Nu tvingas de nu lämna tillbaka adoptivsonen

Läs också: Adoption ska ersätta aborter
Bara fyra timmar gammal fick de träffa sin adoptivson och efter en natt på BB fick han följa med dem hem. Åtta månader senare tvingas de nu lämna tillbaka sonen eftersom den biologiska mamman ångrat sig.

Allt borde ha varit klart innan den lille pojken fick en ny familj. Den viktigaste personen i dramat glömdes bort. Ett allt för stort fokus på att hitta lösningar och tillfredsställa behov fick konsekvenser för den egentliga huvudrollsinnehavaren.


Enligt Socialstyrelsen finns inga tidsangivelser för hur sent det går att ångra sig om inte adoptionen är fullbordad.

Trots att pojkens biologiska mamma skrivit på ett samtyckte till adoption kunde hon sedan dra tillbaka sitt medgivande med följden att adoptionsföräldrarna nu tvingas lämna tillbaka sin son. Eftersom adoptionsprocessen inte var helt klar kunde inte heller paret som har tagit hand om pojken i åtta månader betraktas som hans föräldrar.

Adoption av svenskfödda barn är enligt ledande politiker bra för både barnet och fosterföräldrarna. Bland annat har riksdagsledamoten och Sverigedemokraten Julia Kronlid, sagt att svenskadopteradebarn lättare kan ta reda på sitt biologiska ursprung och därmed slippa en del av de identitetskriser som drabbar adopterade barn.  

Läs mer: Svenska barn efterfrågade


Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna: