UncategorizedFembarnsmamma i sitt livs form

Fembarnsmamma i sitt livs form

Av Pernilla Gudmundsson 119 Uppdaterad 29.06.11

Hon har fem barn varav ett med funktionshinder och ett tvillingpar. Och är i sitt livs form. Olga Rönnberg driver företaget Mammafitness och är ny skribent på Babyvärlden.

Man kan undra hur det går ihop. Sömnbrist och minimal egen tid. Hur får man tid och ork att träna med fem barn och ett aktivt vuxenliv?

 

– Man måste bestämma sig, säger Olga Rönnberg. Man mår bra av träning. När man har prioriterat träningen i sitt liv får man en helt annan ork och energi att klara familjeliv och vardag. Så man måste vara lite ego till att börja med för att sedan få kraft att ta hand om de andra i familjen. Mår mamman bra mår alla andra i familjen bra, som min man brukar säga.

 

Varför just träning för gravida och nyblivna mammor?

 

– När jag försökte komma i form efter mitt tredje barn upptäckte jag att det saknades kunskaper inom området. Det var ett stort glapp mellan MVC och gymmet, liksom. Så jag började utbilda mig inom ämnet och testade på mig själv. Sen började jag få kunder. När jag blev gravid med tvillingar för drygt två år sedan var det lite upp till bevis för mig själv. Men nu är jag i mitt livs form!

 

Hur hittar du drivkraften?

 

– När jag blivit mamma till två barn varav ett med funktionshinder var det svårt att räcka till. Att få egen tid var ännu tuffare. 30 kilo viktuppgång per graviditet gjorde sitt. Kroppen och hjärnan skrek efter energi. Det fanns två alternativ – antingen börja träna eller förbli evigt trött. Idag är träningen ingen hobbyverksamhet längre, det är min passion!

 

Vad kommer du att skriva om på Babyvärlden?

 

– Jag kommer att ge konkreta tränings- och vardagstips med tydliga bilder. Det är hur man får ihop det som är grejen. Hur ska man komma i form och hur kan man lära sig att äta på rätt sätt i kombination med familjelivet. På ett realistiskt sätt. Med egen erfarenhet i bagaget vet jag hur svårt det kan vara att komma i form efter en graviditet och förlossning, kroppen är inte densamma som innan. Men det finns inget som talar emot att man inte kan komma i ditt livs form efter en graviditet!

Läs Olgas första inlägg: ”Varför just mammaträning”

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

Utvecklingsöversikt 0-15 månader

Om utvecklingsöversikten Tabellen visar den ålder då de flesta barn skaffar sig en ny färdighet. Det är viktigt att vara medveten om att åldersuppgifterna är...