UncategorizedHon föder live - du är inbjuden!

Hon föder live – du är inbjuden!

Av av Karine N. Frafjord. Foto Youtube.com 65 Uppdaterad 05.10.11

Nancy Salgueiros förlossningen är beräknad till i morgon och hon ska föda i sitt hem – inför en webbkamera!

Genom att bjuda in omvärlden till födseln av hennes tredje barn vill Nacy propagera för naturliga födslar. Förlossningen är beräknad till i morgon och webbkameran står klar.

– För mig är det viktigt att få visa en äkta födsel. Att föda är inte så som det framställs på TV, säger hon.

Naturlig födsel
Den 32-åriga tvåbarnsmamman vill få bort mystiken och hemlighetsmakeriet runt födslar – det mest naturliga som finns.

– Förr, när man födde hemma, var det vanligt att tjejer och kvinnor var närvarande vid varandras födslar. Detta förändrade sig när födseln blev flyttad ut från hemmen och in på sjukhusen. I denna process förlorade vi något viktigt, nämligen erfarenhetsutbytet från generation till generation. Den kunskapen önskar jag ge tillbaka till dagens unga kvinnor.

 

Nancy Salgueiro är utbildad kiropraktor, hjälpföderska och expert på naturlig hälsa. Hon har startat en egen hemsida inför den förestående födseln. Här kan alla logga sig in och följa födseln live.

Läs: En doula berättar


Föda utan rädsla
Tvåbarnsmamman tycker också det är viktigt att blivande mödrar informeras på ett tillräckligt bra sätt under hela graviditeten. Därigenom skulle mycket av den osäkerhet och rädsla som finns försvinna. Själv vill hon föda i vatten med man och barn närvarande.

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

De mest populära namnen på Island

Island ligger lite efter när det kommer till namnstatistik och den senaste statistiken är från 2018. Nedan hittar du de 50 bästa pojknamnen och flicknamnen....