UncategorizedCamilla fuskade med skydd

Camilla fuskade med skydd

Av av Pernilla Gudmundsson. Ill Foto:iStock.com 74 Uppdaterad 06.10.11

- Jag vet att jag gjort ett moraliskt fel. Men jag kunde inte låta bli. Jag ville så gärna ha ett barn till.

Camilla och Anders har varit ett par i snart sju år. De har dottern Saga, tre år, tillsammans och Anders har sedan tidigare Melker, sju och Josefin, tio år. Anders gjorde klart för Camilla redan från början att han tyckte det räckte med ett barn till. Camilla, som hade tänkt sig tre egna barn, blev besviken men gladde sig i alla fall åt det väntande första barnet.

Läs också: Sexlusten försvann och med den min man

– När Saga var två år började mina tankar på syskon komma igen. Visst, Saga har Melker och Josefin som är hos oss varannan vecka, men de är ju stora, leker mest med kompisar och är iväg på sina aktiviteter. Jag tyckte det var hemskt att Saga inte skulle få ett nära syskon.

Hon tog försiktigt upp frågan med Anders.

– Han blev nästan arg. Han sa att han kände sig stressad. Vi hade ju kommit överens om att ett barn var nog. Totalt blir det ju tre i familjen, sa han.

Camilla lät månaderna gå. Hon visste att hon accepterat hans krav tidigare. Men om man ändrat sig då? Tankarna kom tillbaka

– Till slut kunde jag inte tänka på något annat. Jag kollade upp hur säkra de där p-pillerna var egentligen. Jag förstod att kombinations-piller är stensäkra. Men mini-piller är inte fullt lika säkra. Och det var dessa jag hade tagit sedan förlossningen med Saga. Kanske det fanns en liten chans ändå?

Nu är Camilla gravid i tionde veckan. Efter att medvetet ha skippat två kartor mini-piller.

– Jag känner mig både jätteglad och rädd samtidigt. Men mest känner jag mig ensam. Vi skulle ju dela glädjen, precis som när jag var gravid med Saga. Hur ska jag våga berätta detta för Anders? Tänk om han kräver att jag gör abort. Det skulle jag inte kunna göra.

Babyvärlden fick kontakt med Camilla på ett föräldraforum. Där diskuterar hon med andra småbarnsmammor om hur hon nu ska berätta för Anders att hon är gravid. Svaren Camilla fick var skiftande.

– Ojojoj, vännen. Vad har du satt dig i? Jag förstår dig på ett sätt men samtidigt… inte bra. Jag antar att det inte finns något annat att göra än att berätta som det är.

Läs: Du är vad du heter

Grodan-78

– Har du pokerface? Eller skulle han fatta att du bluffat? Om du har pokerface så skulle jag nog ljuga och säga att du inte hajar vad som hänt, att du trodde mini-piller var säkert. Och sen kan ni kolla på paketen tillsammans. Där står det säkert att det inte är helt hundra.

Miss Li

– Jag hade inte stått ut med mig själv om jag inte berättat sanningen. Men det är jag det… Du får ta konsekvenserna av detta. Han kanske kräver abort. Han kanske lämnar dig. Du har ju valt detta, det får du inte glömma. Jag önskar dig lycka till oavsett.

Melvins mamma

– Amen hallå! Okej, han har sagt att det räckte med ett barn. Ska han bara få diktera villkoren? Jag tycker det är egoistiskt. Jag tycker du gjorde rätt i en situation som var fel. Varför är det bara han som ska bestämma, liksom. Jag hade nog ändå inte pallat berättat sanningen. Det kanske påverkar ert förhållande negativt för lång tid framåt, i värsta fall blir det slut. Jag hade nog sagt att jag önskade ett barn till, men att jag tagit mina piller och litat på dem. Hoppas han vänjer sig vid faktum. Lycka till, tänker på dig!

Hoppetossa

Vad tycker du? Hur ska Camilla berätta? Och hur tror du Anders reagerar? Kommentera!

Fotnot: Camilla, Anders och barnen heter egentligen något annat.

Läs också: När den ene vill men inte den andre

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

Utvecklingsöversikt 0-15 månader

Om utvecklingsöversikten Tabellen visar den ålder då de flesta barn skaffar sig en ny färdighet. Det är viktigt att vara medveten om att åldersuppgifterna är...