UncategorizedMamma bestämmer semestern

Mamma bestämmer semestern

Foto: istockphoto.com
Av Patrik Wallgren 60 Uppdaterad 12.07.11

Mamma bestämmer var man ska på semester. Det visar undersökning efter undersökning. Även om det många gånger är ett gemensamt beslut i familjen så har hon störst inflytande.

Det är mamma som är mest pådrivande i familjen när det ska bokas semester. Det är hon som tar fram information och hittar olika resealternativ, det visar bland annat undersökningar genomförda av såväl researrangörer som Ving och Star Tours liksom Familjeliv.se

Genom att ta han om planering och logistik hamnar mammorna i förarsätet och får samtidigt ansvaret för att semestern blir lyckad. Samtidigt hoppas papporna slippa klagomål om semesterresmålet inte motsvarar förväntningarna.

– Det är skönt att slippa allt gnäll om både det ena och det andra. På semestern vill man ju få ha det så lugnt och avkopplande som möjligt. Genom att låta frun och ungarna ordna med var vi ska och när, slipper jag både gnället och all stress med att ordna allt på förhand, säger trebarnspappan Oskar Jakobsson.

Genomgripande för alla undersökningar och oavsett var sommaren tillbringas så har semestern sannolikt planerats av familjens mamma. Researrangören Ving frågade nästan 5 000 föräldrar i sin Resepanel och fick svaret att det var mamman som är mest pådrivande av 30 procent av de tillfrågade. Enligt Star Tours är det i sju av tio fall kvinnan som beslutar vart resan ska gå och i Familjelivs undersökning uppgav 78 procent av mammorna att de bestämmer över familjens semesterplaner.

Diskutera: Hur ser det ut i din familj? Vem bestämmer över familjens semester?

Läs: vuxnas semesterdrömmar

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

Nyfödd

* Vi återger genomsnittsvikt och -längd. Normalvärdena för flickor är mellan 2,8 och 4,6 kilo och längd mellan 47 och 54 cm. Pojkarnas normalvärden...