UncategorizedFödde en son på 7,3 kilo

Födde en son på 7,3 kilo

Foto: Reuters
Av Nupen/Wallgren Foto: Reuters 85 Uppdaterad 12.07.11

Everything is bigger in Texas! En baby på 7,3 kilo föddes med hjälp av kejsarsnitt på ett sjukhus i Longview, 20 mil öster om Dallas. Världsrekord? Nej, inte på långa vägar!

När Janet Johnson och Michael Brown skulle bli föräldrar med ett planlagt kejsarsnitt, fredag 8 juli, var de förberedda på att det skulle få en stor bebis. Men inte så stor… Vågen visade på hela 7,3 kilo, dubbelt så mycket som genomsnittet för nyfödda pojkar i Lone Star State i USA. Den stora pojken har fått namnet Jamichael.

 

Jamichael är den största bebis som någonsin blivit född på Good Shepherd Hospital, som varje år ser cirka 2 900 barn komma till världen. Och han är den största bebisen i hela Lone Star State. Han kom till världen genom kejsarsnitt då läkarna länge räknat med att Janets bebis skulle komma att bli stor. Men de hade aldrig kunnat föreställa sig att han skulle komma att väga 7,3 kilo.

 

– De kallar han ”älgen” här uppe. Vi har äntligen en stjärnfotbollsspelare, eller kanske en basketbollspelare. Jag är bara stolt över honom, säger pappa Michael Brown enligt ibtimes.com

 

Fler tungviktare
Till trots för både de smått ofattbara 7, 3 kilona och talesättet: Everything is bigger in Texas, är det inte tal om något nytt världsrekord. I Indonesien föddes det 2009 exempelvis en pojke på hela 8,7 kilo. Gynekologen som var med vid födseln förklarade efter operationen att det hade varit krävande att få ut bebisen då benen hade varit så stora.

 

I båda fallen med dessa tungviktarbebisar, antar läkarna att orsaken till den stora vikten ligger i det faktum att mammorna haft diabetes.

Världens tyngsta bebis ska ha blivit född i Kanada 1879 och vägt enorma 10,8 kilo. Barnet dog 11 timmar efter födseln.

Läs mer på Reuters

Foto: Reuters

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

Nyfödd

* Vi återger genomsnittsvikt och -längd. Normalvärdena för flickor är mellan 2,8 och 4,6 kilo och längd mellan 47 och 54 cm. Pojkarnas normalvärden...