Uncategorized”MinStory: Amma ditt barn offentligt!”

”MinStory: Amma ditt barn offentligt!”

”MinStory: Amma ditt barn offentligt!”
Av Bebisvarlden 89 Uppdaterad 30.09.10

Vad är det som gör andra, till och med kvinnor, så upprörda över att se mammor amma? Är det avundsjuka? Okunnighet? Ja vad handlar denna ilska egentligen om?

Jag gapar då jag läser alla påhopp som offentlig amning framkallar på olika nätforum. ”Gå på Toaletten och mata ditt barn”, ”Sluta fläk ut er”, ”Vad ger er mer rätt att ta fram bröstet än mig som inte ammar?” Skulle jag göra det så skulle jag kallas H-ra” och så vidare.
 
Jag har aldrig sett en enda mamma som visar upp bröstet mer än nödvändigt. Aldrig sett en mamma som inte visar respekt för att det sitter andra där. Att ens jämföra en ammande mamma med att kissa i trappuppgångar, blotta sig etc. är inte okej. Det är inte ens en relevant jämförelse.

Innan jag fick barn tänkte jag nog inte ens på mammor som satt och ammade. Om tanken någon gång slog mig så var det nog av beundran över att dom vågade sitta offentligt och amma. Sedan fick jag barn själv och jag har ammat ute offentligt utan en tanke på hur omgivningen ser på mig. Jag har ammat gående, stående, sittandes i de mesta konstiga miljöer. Tre barn senare har dom alla fått bröstet offentligt otroligt många gånger och jag är stolt över det, jag sträcker på mig lite extra varje gång jag tänker på alla gånger jag gett mitt barn bröstet i det offentliga rummet. Jag skäms inte det minsta, jag har inte fläkt ut mig, jag har gett mitt barn mat, närhet och framförallt trygghet på alla möjliga platser runtom i Sverige.. 

Så mammor, nästa gång det är dags att amma offentligt, sträck på er lite extra. Var stolta över att ni har möjligheten, viljan och lusten att amma ert barn. En stor eloge till alla er mammor som ammar offentligt. Ni är fantastiska!

Läs mer: ”Amning är naturligt”

Håller du med eller har du en annan åsikt? Kommentera här nedan och/eller rösta!  

****
Johanna Nordlander bor i Sundsvall och är föräldraledig. Gift med Alex och har tre barn: Adrian 6 år, Tindra 4 år samt Oliwer 8 månader.

Johannas blogg hittas på:
http://mamabloggen.net/

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

Ge dig själv tid som nyförlöst och mamma

”Kvinnan har haft gott om tid på sig att vänja sig vid alla förändringar i kroppen under graviditeten. Men efter förlossningen händer det mycket...