UncategorizedOnt i ryggen?

Ont i ryggen?

Av av Olga Rönnberg. Foto: Privat 86 Uppdaterad 19.10.11

Plågas du av ryggont? Har du fått höra att din magmuskulatur är svag? Har du tränat magen utan att ryggen blivit bättre?

Ont i ryggen beror inte på enbart svaga magmuskler, det kan även bero på stel ländrygg och det i sin tur kan orsakas av för korta sätesmuskler och för kort höftböjare. Att höftböjaren eller Iliopsoas blivit kort kan i sin tur bero på att man fött barn.

Problemen är extra påtagliga med tanke på att vi använder höftböjaren i stort sett hela dagen. När vi går så är det bland annat den som ser till att benen flexas upp och ner, den ser helt enkelt till att vi tar oss framåt eller bakåt.

Läs också: Låt utflykten bli målet

Här visar jag ett par sköna stretch som kan hjälpa dig att bli av med problemet och förebygga skador. Gör denna stretch ett par gånger per dag, håll 1minut per sida.

1. Rumpstretch

Bollen är perfekt för att kunna nå rätta muskler, man avlastar resten av kroppen och kan fokusera på det man vill stretcha.

Halvsitt på bollen och placera ena underbenet ovanför det andra benet, sjunk försiktigt neråt, placera händerna p golvet för balans.

2. Höftstretch

Lägg dig på bollen och ta tag i ena foten, pressa höften mot bollen.

 

 

 

Läs mer: Långsamhetens lov

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

Utvecklingsöversikt 0-15 månader

Om utvecklingsöversikten Tabellen visar den ålder då de flesta barn skaffar sig en ny färdighet. Det är viktigt att vara medveten om att åldersuppgifterna är...