Jungfrun

Av Redigerat av Siri Gjelsvik. Illustration: iStockphoto, © Thien Vui Fah 167 Uppdaterad 18.10.10

Jungfrubarn är försiktiga och reserverade och gillar att betrakta omgivningen. De har ofta lite problem med matsmältningen - en jungfrubaby som inte har fått upp rapen efter måltiden kan bli riktigt kinkig.

Från ca 23 augusti till 23 september
Rörligt jordtecken.

FÄRG: Gul
TEMPERAMENT: Melankolisk (tungsint, lugn, stabil)
TYPE: Feminin och introvert (inåtvänd)
VECKODAG: Onsdag

KÄNDA PERSONER: Moder Theresa, Ingrid Bergman, Michael Jackson, Leo Tolstoj, Sean Connery, Cameron Diaz, Sophia Loren, Greta Garbo, Richard Gere, Bruce Springsteen

NYCKELORD: Flitig, plikttrogen, försiktig, förnöjsam, rättskaffens, har ett kritiskt sinnelag, ordentlig. Kan vara överkritisk, fantasilös, känslokall, egocentrisk, sträng.

Jungfrur är analytiska, förnuftiga, praktiska och rationella. De är dessutom ordningsmänniskor och har känsla för system och detaljer. De går gärna grundligt in för saker och ting, är förnöjsamma och skickliga. De är också fåfänga och kan ha lite prestationsångest.

Alla tecken har något att lära av sina motstående tecken. Av Fisken kan Jungfrun lära sig att släppa kontrollen, lita mer på magkänslan och inte överanalysera allt. 

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om jungfrubarnen:

Jungfrun är ett jordtecken och jungfrubarnen är ofta lite inåtvända. De gillar system och kan gärna sortera sin leksaker. Ofta är de rädda om sina saker och tar väl hand om dem.

Jungfrubarn är observerande och betraktande. Om de vuxna pratar med dem kan de lätt bli sittande och betrakta en stund först innan de går och gör vad de blivit ombedda att göra.

De har ofta känsliga tarmar och har förhöjd risk för matallergi och matintolerans. Det är typiskt jungfrubebisar att vara störd tills rapen har kommit upp. Innan dess kan det bli kinkigt.

Jungfrubarnen har svårt att ta kritik – de är sårbara för negativ feedback.

Jungfrubarn gillar att hålla på med detaljer och pyssel som lego eller pärlor. 

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

Nyfödd

* Vi återger genomsnittsvikt och -längd. Normalvärdena för flickor är mellan 2,8 och 4,6 kilo och längd mellan 47 och 54 cm. Pojkarnas normalvärden...