Vågen

Av Redigerat av Siri Gjelsvik. Illustration: iStockphoto, © Thien Vui Fah 137 Uppdaterad 18.10.10

Vågbarn är charmerande och väldigt medvetna om det själva. Är det något de vill satsar de på att vinna sin omgivning med ett leende hellre än att ta en konfrontation.

Från ca 24 september till 23 oktober
Kardinalt lufttecken.

FÄRG: Indigo
TEMPERAMENT: Sangvinsk (lättrörlig, livlig, sorglös, optimistisk)
TYP: Maskulin och extrovert (utagerande)
VECKODAG: Fredag

KÄNDA PERSONER: Will Smith, Brigitte Bardot, Mahatma Gandhi, Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Margaret Thatcher, Gwen Stefani, Julie Andrews, John Lennon, Bruce Springsteen

NYCKELORD: Rättvisepatos, diplomatisk, sinne för skönhet och njutning, objektiv, stolt, öm, medkännande, sinne för ordning och harmoni. Kan vara obeslutsam, fåfäng, opålitlig och osjälvständig.

Vågen är uppfylld av harmoni och skyr konflikter. En våg är diplomatisk men tycker att det kan vara svårt att fatta beslut. De är bra på att få andra att samarbeta och trivs inte så bra ensamma. En våg har blick för skönhet och god design och gillar musik och konst.

Alla tecken har något att lära av sina motsatta tecken. Av väduren kan vågen lära sig att bli mer direkt, ta konfrontationer och bestämma sig..

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om vågbarnen:

Vågbarnen håller inte tand för tunga… Vågen är ett lufttecken, det hör till det mentala och därmed också kommunikation. Men vågbarnen är ofta starkare i kommunikationen med enstaka människor – i större grupper kan de ha lite problem. De lär sig bättre om de har en lärare som ger dem direkt ögonkontakt. Utan den direkta kontakten försvinner budskapet lätt ut i det blå.

Dessa barn är charmerande men de är också medvetna om sin charm och använder den säkert i kontakten med omgivningen och de vuxna. Med sina söta leenden kan de vara manipulerande, men samtidigt… sköna.

Vänner är viktigt för vågbarnen genom uppväxten. De känner många som de speglar sig i men knyter du-till-du- kontakt med några få.

Vågbarnen är kreativa och estetiska och sysslar gärna med teckning, målning eller dans. De gillar att pynta sig – flickorna vill gärna vara prinsessa eller ballerina.

Harmoni och balans är viktig för vågbarnen. De gillar inte bråk och ler hellre för att få sin vilja igenom.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

7 miljötips för familjer som vill sluta använda plast

• Använd tygpåse eller väska istället för plastpåsar när du handlar. När det är möjligt, köp matvaror som inte är plastförpackade. • Använd matlåda i stål eller glas...