BebisAstrologiSkorpionen

Skorpionen

Av Redigerat av Siri Gjelsvik. Illustration: iStockphoto, © Thien Vui Fah 289 Uppdaterad 18.10.10

Skorpionbarn är viljestarka, uthålliga och nyfikna och gillar svåra utmaningar - eftersom de älskar känslan av makt när de får till det. De har långa antenner och fångar upp det mesta som sker runt dem.

Från ca 24. oktober till 22. november
Fast vattentecken.

FÄRG: Mörkröd
TEMPERAMENT: Flegmatisk (lugn, orubblig, cool)
TYPE: Feminin och introvert (inåtvänd)
VECKODAG: Tisdag

KÄNDA PERSONER: John Cleese, Pablo Picasso, Julia Roberts, Leonardo DiCaprio, Goldie Hawn, Bill Gates, Martin Luther, Pelé, Diego Maradona

NYCKELORD: Inåtvänd, känslosam, okomplicerad, intensiv, lidelsefull, god människokännare, tapper, koncentrerad, offervillig. Kan vara snarstucken, hämndlysten, hänsynslös, svartsjuk, osmidig.

Skorpioner kan vara hemlighetsfulla och har starka känslor som de ofta döljer för de runtomkring. En dräpande blick eller en giftig kommentar avslöjar ändå om du har fallit i onåd hos en skorpion. Take it or leave it skulle kunna vara deras motto – den gyllene medelvägen är inte något för en skorpion. 

Alla tecken har något att lära av sina motstående tecken: Av Oxen kan Skorpionen lära uthållighet och tålmodighet. 

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om Skorpionbarnen:

Skorpionbarnen gillar bråk och action. De har starka känslor, är intensiva och väldigt närvarande. Med så våldsamma känslor händer det att skorpionbarn kopplar bort huvudet och har svårt med att tackla känslorna.

Skorponbarnen är också viljestarka och uthålliga och undersöker gärna sina omgivningar De kan till exempel skruva isär alla kulspetspennor för att se hur de är ihopsatta – inte för att förstöra men för att förstå.

De har långa antenner och är känsliga för vad som pågår runt dem i familjen och bland vänner. De är smarta – det funkar inte att lura dem. De fångar gärna upp saker som vuxna pratar om – det som är tabu eller svåra saker som död och sex – och ställer frågor om det. Och då ska de ha svar – det lönar sig inte att försöka gå runt ämnet. Skorpionbarn har en genomborrande blick, de ser igenom dig! 

De behöver mycket kärlek och stöttning, annars kan de lätt dra sig tillbaka. Inte minst behöver de acceptans för sina känslor. Om nåt händer – och det gör det – ska man som förälder börja med att ge denna acceptans innan man förklarar varför något blev fel. Säg: ”jag förstår att du är sur” innan du börjar förklara. 

Skorpionbarnen älskar känslan av makt. Det är viktigt för alla barn men för skorpionbarnen är detta speciellt. De provar gärna svåra saker och kan gärna utmanas – de är problemlösare.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna: