BebisAstrologiStenbocken

Stenbocken

Av Redigerat av Siri Gjelsvik. Illustration: iStockphoto, © Thien Vui Fah 213 Uppdaterad 18.10.10

Stenbocksbarnet ser ofta äldre ut än det är. I motsats till alla andra blir de yngre med åren. De är viljestarka men gör ingen stor affär av motstånd eller om de inte får som de vill meddetsamma. Stenbockarna är nämligen tålmodiga, jobbar långsiktigt och får ändå som de vill till slut.

Från ca 22 december till 20 januari
Kardinalt jordtecken.

FÄRG: Grön
TEMPERAMENT: Melankolisk (tungsint, lugn, allvarlig)
TYP: Feminin och introvert (inåtvänd)
VECKODAG: Lördag

KÄNDA PERSONER: Elvis Presley, Mao Zedong, Isac Newton, Simone de Beauvoir, Martin Luther King, Richard Nixon, Mel Gibson, David Bowie, Benjamin Franklin

NYCKELORD: Sägs vara född gammal. Allvarlig, sträng, flitig, tålmodig, plikttrogen, ansvarsfull, seriös och med känsla för traditioner. Kan vara pessimistisk, tungsint, obarmhärtig, känslokall, manipulerande, oärlig och lite snobbig.

Stenbocken gillar bäst att ha kontrollen och gör gärna saker själv. Stenbockar är ansvarsfulla och upptagna av tradition och trygghet. De är också målinriktade och har uthållighet nog att genomföra det de har tagit sig för. Stenbocken är inget flockdjur och har som regel bara några få verkligt nära vänner.

Alla tecken har något att lära av sina motsatta tecken. Av Kräftan kan Stenbocken lära sig att bli mer bekant med sina egna känslor, att våga visa sin sårbarhet och svaghet.

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om Stenbocksbarnen:

Stenbocken är ett jordtecken och Stenbocksbarnen är av det mer allvarliga slaget. De är praktiska och realistiska.

Stenbockarna är seriösa och ansvarsfulla redan som små och kan vara ganska lillgamla. Ganska ofta ser de också äldre ut än vad de är. Trösten är att de blir yngre med åren. Stenbocksbarn trivs ofta bra med äldre människor som de kan prata och diskutera med.

Stenbocken behöver mycket positiv feedback. De kan vara väldigt kritiska mot sig själva. De kan också vara ganska fördömande mot andra.

Stenbocksbarnen gillar inte förändringar och behöver trygghet. Som förälder till ett Stenbocksbarn kan man låta dem hjälpa till hemma och ta en del ansvar – de trivs med det.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

De mest populära namnen på Island

Island ligger lite efter när det kommer till namnstatistik och den senaste statistiken är från 2018. Nedan hittar du de 50 bästa pojknamnen och flicknamnen....