Skytten

Av Redigerat av Siri Gjelsvik. Illustration: iStockphoto, © Thien Vui Fah 185 Uppdaterad 18.10.10

Skyttebarnet klättrar över grindarna, packar trehjulingen och drar iväg för att utforska världen på egen hand innan föräldrarna förstår vad som händer. De är inte bäst i klassen på att sitta still. Inte så konstigt - det finns ju en hel värld där utanför som man kan lära så mycket av.

Från ca 23 november till 21 december
Rörligt eldtecken.

FÄRG: blå
TEMPERAMENT: Kolerisk (hispig, uppfarande)
TYP: Maskulin och extrovert (utagerande)
VECKODAG: Torsdag

KÄNDA PERSONER: Walt Disney, Bette Midler, Woody Allen, Ludwig van Beethoven, Steven Spielberg, Brad Pitt, Jimi Hendrix, Nostradamus, Uri Geller, Josef Stalin, Liv Ullmann

NYCKELORD: Filosofisk, frihetsälskande, tolerant, kompromisslös ärlig, uppriktig, konkurrensmedveten, med sinne för ’fair play’. Kan vara hänsynslös, upprorisk, rastlös och karaktärssvag. Kontrollbehov.

Den äventyrslystna Skytten hatar begränsningar och älskar att utvidga horisonten. Gärna på egen hand. Skytten är optimistisk, framsynt, full av idéer och är ett inspirerande sällskap. De är varmhjärtade och humoristiska. Skyttarna kan också uppfattas som besserwissers – de kan ibland tendera att mästra andra.  

Alla tecken har något att lära av sina motsatstecken. Av Tvillingen kan Skytten lära att klara motsättningar, att lyssna och ställa de rätta frågorna i stället för att ha alla svaren.

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om Skyttebarnen:

Skytten är ett eldtecken och Skyttebarnen är impulsiva med ett starkt frihetsbehov. De gillar att utforska världen på egen hand. De lär mycket bara av att vara närvarande i världen men kan ha svårt för att sitta lugnt och stilla. 

De vill gärna uppleva saker och ting och väl utanför grindarna ger de sig iväg på trehjulingen – själva – för att utforska närområdet. De gillar att resa och som förälder till ett Skyttebarn bör man ta dem med på turer och inte sitta så mycket hemma. Upplevelser i naturen är fint för ett utforskande Skyttebarn.

Skyttebarnen är optimistiska och tänker ”det går säkert bra”. Så töjer de på gränserna lite, och lite till och rätt som det är har det gått lite för långt.

Gränser för Skyttebarn bör dras klokt. Vissa bestämda gränser behöver de men de behöver också mycket frihet.

Skyttebarn är festliga, det är något lätt och muntert över dem. Därför kan de också verka naiva.

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolan Herkules, Wikipedia

Läs mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Lejonet som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

De mest populära namnen på Island

Island ligger lite efter när det kommer till namnstatistik och den senaste statistiken är från 2018. Nedan hittar du de 50 bästa pojknamnen och flicknamnen....