Lejonet

Av Redigerat av Siri Gjelsvik/Pernilla Gudmundsson. Illustration: iStockphoto, © Thien Vui Fah 141 Uppdaterad 18.10.10

Lejonet är kungen på dagis och älskar att vara mittpunkt både till vardag och fest. Drama och äventyr är perfekt för husets lilla lejon.

Från cirka 23 juli till 23 augusti

Fast eldtecken

FÄRG: Orange
TEMPERAMENT: Kolerisk (stissig, uppfarande)
TYP: Maskulin och extrovert (utagerande)
VECKODAG: Söndag

KÄNDA PERSONER: Madonna, Bill Clinton, Napoleon, Carl G. Jung, Fidel Castro, Jaqueline Kennedy Onassis, Neil Armstrong, Andy Warhol, Arnold Schwarzenegger, Mick Jagger, Alfred Hitchcock

KÄNNETECKEN: Stolt, storsint, givmild, gästfri, ridderlig, trofast, lojal. Kan vara fåfäng, svag för smicker och skryt, dominerande, äregirig.

Lejon gillar att vara chef. De tar gärna ansvar och sprudlar av energi och kämparanda. Lejon har höga ambitioner och når ofta sina mål. Om lejonen får som de vill är de lyckliga, lekfulla och glada. De har ett stort markeringsbehov men har charm nog till att slippa undan med det mesta. Lejon har ett utpräglat rättvisesinne och är stolta, generösa och varmhjärtade. De älskar lyx och är dessutom svaga, nästintill godtrogna för ros och smicker.

Alla tecken har något att lära av sitt motstående tecken. Av Vattumannen kan Lejonet lära sig att bli mindre självcentrerad.

Detta säger astrolog Heidi Horpestad om lejonbarnen:

Lejon är ett eldtecken, full av inspiration och vilja. Typiskt för lejonbarn är att de behöver att vara sig själva till 100 procent. De behöver uttrycka sig på sitt eget sätt, gärna kreativt. Det är en god portion skådespelartalang i dem och är de trygga i sin roll trivs de bra som mittpunkt i de flesta sammanhang.

Lejonbarn kräver mycket uppmärksamhet. De har behov av att bli sedda och hörda – om de känner sig tillsidosatta eller placerade i kulisserna trivs de inte. Alla barn har behov av bekräftelse och att bli sedda i det de gör bra – lejonbarnen kräver det extra mycket.

I likhet med Väduren vill de gärna vara bäst. De har en stark konkurrensinstinkt och är också optimistiska, leklystna och väldigt charmerande.

 

KÄLLOR: Astrolog Heidi Horpestad, Astrologiskolen Herkules, Wikipedia

s mer om:

Väduren som barn

Oxen som barn

Tvillingen som barn

Kräftan som barn

Løven som barn

Jungfrun som barn

Vågen som barn

Skorpionen som barn

Skytten som barn

Stenbocken som barn

Vattumannen som barn

Fisken som barn

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

7 miljötips för familjer som vill sluta använda plast

• Använd tygpåse eller väska istället för plastpåsar när du handlar. När det är möjligt, köp matvaror som inte är plastförpackade. • Använd matlåda i stål eller glas...