GravidTyckTill! Måste barn ha ett kön?

TyckTill! Måste barn ha ett kön?

Foto: Shutterstock
Av Bebisvarlden 168 Uppdaterad 09.10.09
Är barns könstillhörighet viktig? Det tycker inte Nora och Jonas som vägrar att för utomstående berätta vilket kön deras treåring har. Vad tycker du? Skriv gärna vad du tänker om detta i kommentarsfältet här nedan.
Redan när Pop låg i magen bestämde sig mamma Nora och pappa Jonas för att de inte skulle berätta för någon om deras barn var en pojke eller flicka. De skrev ett brev som de skickade till vänner och familj där de förklarade hur de tänkte göra.
– Det är taskigt att släppa ut sitt barn i världen med en lapp i pannan där det står rosa eller blå, säger Nora till Svenska Dagbladet.
Pops kön är dock ingen jättehemlighet. Pop själv är fullt medveten om vad som finns mellan de egna benen och Jonas och Nora har berättat om att alla barn antingen har en snopp eller en snippa. En del av de nära och kära, som varit barnvakt och bytt blöja, vet vilket kön Pop har. Föräldrarna själva säger dock aldrig han eller hon till eller om Pop, utan alltid bara Pop.
– Så länge vi kan hålla Pops kön neutralt så slipper Pop att påverkas av hur människor bemöter en pojke eller en flicka. Kan jag skydda mitt barn ifrån att bli instoppat i ett fack, så vill jag göra det, säger Jonas.
 - Pop får själv avgöra när könet blir något viktigt att prata om. Vi finns här och ser vad Pop mår bra av och vad Pop själv vill. Men redan nu har Pop börjat prata lite om sitt fysiska kön, säger Nora.
****
Pop, Nora och Jonas heter egentligen något annat.

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

Ge dig själv tid som nyförlöst och mamma

”Kvinnan har haft gott om tid på sig att vänja sig vid alla förändringar i kroppen under graviditeten. Men efter förlossningen händer det mycket...