UncategorizedÄt rätt och i rätt tid

Ät rätt och i rätt tid

Av av Olga Rönnberg Ill Foto: iStock.com 67 Uppdaterad 05.12.11

Det du äter är viktigt men när du äter kan vara ännu viktigare. Att helt strunta i påfyllningen efter styrkepasset kan vara det största misstaget många tränande kvinnor gör.

 

Läs mer: Lite svett sätter sprätt

Inte så konstigt att du känner dig trött och orkeslös och dina resultat på gymmet blir ofta lidande.


Låt oss prata om mattajming!
Ska man undvika kolhydrater helt under dagen och äta dem bara efter träningen??

Nej, men försök satsa på mindre kolhydrater under dagen fram till träningspasset men ge dem till kroppen efter träningen.

Det är minst lika viktigt att fylla förråden med protein. Du måste ju reparera dina muskler som blivit ”ärrade” under styrketräningspasset. Proportionen 0, 8 g av kolhydrater/1 kg kroppsvikt och 0, 4 g protein/1 kg kroppsvikt är perfekt! INGET fett! Fettet kommer göra matsmältningen långsammare och även bromsa processen där kolhydraterna och proteinet behöver snabbt absorberas av kroppen. Du har ca 30minuter på dig.

Ska det vara mat eller mat i form av en drink?
Jag är för riktig mat men det tar tid att smälta maten och när det gäller kroppens återhämtning efter passet är det viktigt med att vara just snabb.

Det kan vara proteindrink och råriskakor, proteindrink med banan i osv. Ta O`boy om du så vill (jag skojar inte!) Huvudsaken är att det är kolhydrater och tänk på proportionerna jag skrivit om högre upp.

Tränar du t ex för marathon som kräver flera pass per vecka och är uthållighetskrävande så ska du fylla på med kolhydrater före och efter passen, det är mycket viktigt.

Läs också: Dr Kiss

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 
Föregående artikel
Nästa artikel

Senaste artiklarna:

7 miljötips för familjer som vill sluta använda plast

• Använd tygpåse eller väska istället för plastpåsar när du handlar. När det är möjligt, köp matvaror som inte är plastförpackade. • Använd matlåda i stål eller glas...