GravidGravid och sexig

Gravid och sexig

Foto: Shutterstock
Av Patrik Wallgren 153 Uppdaterad 09.06.11

Den gravida kvinnan är supersexig! Hon utstrålar en glöd, det lyser om henne! Det säger reklamen. Skitsnack, säger tvåbarnsmamman Karine Frafjord.

En del kvinnor känner sig verkligen sexiga under graviditeten. Andra har aldrig känt sig så oangenäma och formlösa i hela sitt liv.

– Jag tillhör definitivt den sista gruppen. Jag kände jag mig obekväm redan första dagen av min graviditet. Det kändes som om ett okänt rymdväsen hade tagit över min kropp som förändrade sig utom min kontroll! Jag växte, blev uppsvälld och plufsig på alla håll och kanter. De fanns ingenting jag kunde göra åt det annat än att tröstäta kokosbollar, vilket inte precis gjorde saken bättre. Det sista jag kände mig var sexig och tilldragande. Snarare kände jag mig som en strandad val. Det var helt enkelt tuffa tider för en hormonbomb! Och kanske ännu tuffare för honom som jag delar hus och säng med.

Inverkar på relationen

Män har självklart också olika meningar vad det gäller den gravida kvinnans attraktionskraft. Några menar att gravida är de sexigaste som finns medan andra inte alls tycker det samma, även om de inte säger det rätt ut. Detta kan självklart orsaka missförstånd och kanske till och med sätta parförhållandet på prov. Att till exempel säga till någon, som känner sig som en urvattnad disktrasa och uppblåst ballong, att hon är sexig, kan ha en annan verkan än den önskade.

– Vi klarade oss lyckligtvis igenom graviditeten med både humör och äktenskap i behåll, och fick världens finaste dotter, säger Karine.

– Det har gått några år sedan min första graviditet och om det är någon tröst så var den andra graviditeten mycket enklare. Då viste jag vad som väntade och resignerade redan då svaret på graviditetstesten kom. Jag var helt enkelt mycket mer förberedd och inställd på nio månaders exil från min egen kropp. Nio månader där jag kände mig allt annat än sexig och attraktiv med mina 23 extra kilon. Men det var okej, jag viste att belöningen var stor och att livet ville bli nästan som innan. Bortsett då, från att kroppen inte riktigt blev den samma. Hur min man egentligen såg på mig som gravid har jag aldrig vågat fråga honom om. Standardsvaret ”du har aldrig varit finare” skulle ha kommit i alla fall oavsett om han egentligen menade det eller inte…

Skina som en solstråle

– Jag känner det lite som om att jag svär i kyrkan när jag klagar över hur jag upplevde mina graviditeter. Jag älskar mina barn över allt annat men, ser inte tillbaka på graviditeterna med glädje. Så är det bara. Det förväntas att man ska känna sig så fantastisk. Lite illamående får man tåla liksom svullna ben och bäckensmärtor. Och detta samtidigt som man ska skina som en liten solstråle. Mina mer korrekta medsystrar kan sväva ut i det oändliga när det beskriver hur fantastiska de kände sig under graviditeten. Och det kanske är så många känner sig, men långt ifrån alla ser tillbaka på graviditeten med ett leende på läpparna.

Hur upplevde du din graviditet? Som en sexig gudinna eller en strandad val? Eller kanske varken eller? Kommentera!

Läs mer: Män gillar gravida kvinnor

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna: