Gravid6 nyttiga tips om babyshowers

6 nyttiga tips om babyshowers

Illustrationsfoto: iStock
Av Bebisvarlden 246
Vissa menar att babyshowers är mysiga saker att göra för en gravid mamma, medan andra menar att det endast är en amerikansk tradition som tillkommit för att tömma våra plånböcker.

Oavsett hur mycket eller lite man vill göra, så är väl den viktigaste anledningen för att samla vänner, och kanske äta lite god mat – helt enkelt att fira att ett litet mirakel snart kommer. Här är 6 nyttiga tips om babyshowers, innan du planlägger eller avstår den.

1. Du väljer själv om du vill ge en gåva till mamman eller babyn – eller båda. Om du ger babyn en gåva innan den är född, förväntas det självklart inte att du också ska göra det när barnet väl är fött.

2. Gåvan behöver inte vara dyr. Det behöver faktiskt inte kosta mycket alls. Kanske lite hembakt knäckebröd? Eller erbjudande om kommande barnvakt?

3. Du behöver inte dekorera med massor av ballonger och matchande vimplar och servetter. Plocka lite blommor och tänd lite ljus. Det är väl så mysigt!

4. En babyshower kan hållas även efter att babyn är född. Ett perfekt tillfälle för att samla vänner och dessutom få till lite babymys.

5. Tre-rätters och kakor i massor? Nej då! Be alla gäster ta med mat till ett knytkalas, även dryck. Då blir kostnaderna fördelade på alla.

6. Glöm inte att det viktigaste är att den blivande mamman får lite extra uppmärksamhet, inte hur fina dekorationerna är eller hur dyra gåvorna är.

Recept på blöjtårta till babyshower

Om du vill göra en stor babyshower, är det bara fantasin som stoppar dig. Ballonger, banners, vimplar, muffins med färgglad glassyr, lekar och självklart den berömda blöjtårtan. Här kommer receptet på hur du enkelt gör en.

För att göra en blöjkaka behöver du: blöjor (2-3 paket), gummiband, tomma toalettrullar, dekorativt band, diverse småpresenter.

Så här gör du:

  • Rulla ihop blöjorna en och en och sätt ett gummiband runt varje blöja.
  • Tejpa ihop två tomma toarullar i ändarna så att du får en grund att bygga kakan runt.
  • När du gjort nedersta våningen, så tar du ett fint band och knyter runt alla blöjorna.
  • Gör detsamma med samtliga våningar du vill ha.
  • När du staplat våningarna på varandra, kan du dekorera kakan.
  • Pynta med fina dekorationsband, och ställ presenter som oljor, bitringar, bodys, badleksaker emellan.
  • Om du vill att tårtan ska stå på en botten, kan du klippa ut en i tjockt papper, men om du knutit fast blöjorna ordentligt ska det vara tillräckligt.
  • Packa in den färdiga tårtan i cellofan och vips så har du en underbar blöjtårta.

Tips! Om du vill göra en blöjtårta kan du fråga om det finns fler som vill vara med och dela, och lägga sina presenter i den.

Följ bebisens utveckling:
Ladda ner appen

Vad tyckte du om artikeln? 

Senaste artiklarna:

De mest populära namnen på Island

Island ligger lite efter när det kommer till namnstatistik och den senaste statistiken är från 2018. Nedan hittar du de 50 bästa pojknamnen och flicknamnen....